Bu yazımızda bir ilk olarak şirketimizin reklâmını yapacağız 🙂 . Diğer danışmanlarla çalışmak yerine neden Jointech’i tercih etmeniz gerektiğini sizlere açıklayacağız.
Verimlilik çalışmalarının bir ekip işi olduğunu kabul etmeyen herhalde yoktur. Yani bir işletmede iyileştirme yapacaksınız bunu tek kişiyle veya birkaç kişiyle gerçekleştiremezsiniz. Mutlaka geniş katılımlı bir ekip oluşturmalı, takım ruhu yaratılmalı ve sonuca ekibin gücüyle ulaşılmalıdır.
Peki durum böyleyken, danışmanlık hizmeti veren taraf kaç kişiyle organize olmalıdır? Yani danışmanlar bir ekip olmak mı çalışmalıdır yoksa tek bir danışmandan hizmet almak yeterli midir?
Bu konu çalışmanın başarıya ulaşmasıda çok önemli bir etken olduğu hâlde genellikle pek dikkate alınmaz. Sadece danışmanlık hizmeti alacak tarafta değil, danışmanlar arasında da bu konuya kafa yorulduğu pek görülmez.
O hâlde soralım: Yalın danışmanlık hizmeti almak isteyen firmaların ferdi danışmanlarla çalışması yeterli midir? Yoksa bir danışman ekibi barındıran kurumsal bir şirketle çalışmak mı daha uygundur?
Bu sorunun farklı koşullarda, farklı cevapları olabilir. Fakat genel olarak, hem firmalar, hem de danışmanlar, bireysel çalışmak yerine, ekip hâlinde çalışan firmaları tercih etmelidir.
Sebepleri kısaca şöyle açıklayabiliriz:
Danışman, hizmet verdiği firma ile arasında sağlıklı bir ilişki kurmalı, doğru bir algı inşa etmeli ve uyum sağlamalıdır.
Öte yandan danışman hizmet verdiği firmada bazı dinamikleri değiştirmek üzere oradadır. Bu durum, kaçınılmaz olarak, danışmanın firma çalışanları ve yöneticileri ile çatışmasına yol açar ki, bu durum normaldir. Kimseyle çatışmayan danışman mevcutu idame etmekle yetinir ve firmaya fayda sağlayamaz.
Danışman ekibi tek kişiden oluşmuyorsa, başka danışmanlar da ekibin içindeyse, diğer danışmanlar bu gibi stresli durumlarda devreye girerler ve yeni bir yüz olarak bozulmakta algıyı ve akışı düzenlerler. Gerilimli konuları yumuşatır ve çalışmanın sağlıklı bir şekilde devam etmesini sağlarlar.
Danışmanlık hizmeti paket çözüm değildir. Doğru bilinen klişeler tekrar gözden geçirilmeli ve yol haritasında gerekli düzenlemeler, ayarlamalar yapılmalıdır.
Danışman sayısı birden fazlaysa, danışmanlar da kendi aralarında durum değerlendirmesi yapar ve yol haritasını günceller.
Zira işletme körlüğü denen şey, sadece işletmeler için değil, tek başına çalışan danışmanlar için de geçerlidir. Tek başına çalışan danışman bazen tek bir noktaya kilitlenip alternatif yolları gözden kaçırabilir veya projenin gidişatı ile ilgili önemli dinamikleri fark etmeyebilir.
Jointech danışmanları bilgi, tecrübe, görgü ve irade bakımından yetkindir.
Öte yandan bu özellikler zaten danışmanlığın olmazsa olmazıdır.
Jointech’i öne çıkan esas özellik ise uzman danışmanlardan oluşan uyumlu bir ekip olmasıdır.
Teknik bir konuyu, konu hakkında uzman bir kişi ile hızlıca çözebilirsiniz. Fakat yalın uygulamalarda küçük bir Kaizen çalışamasında bile, yapılan çalışmanın şirketin yol haritasındaki yerini doğru konumlandırmanız gerekir.
Yani, bir taraftan sahada günlük sorunlar ile ilgilenmek, bir taraftan da şirketin vizyonunu kurgulamak ancak Jointech gibi ekip hâlinde çalışan organize danışman firmaların üstesinden gelebileceği bir iştir.
Ne derece uzman olursa olsunlar, böylesine geniş bir yelpazede çalışmak, tek başına çalışan danışmanlar için olası değildir. Çünkü bu seviyede, sadece bilgi birikimi ve karizma yeterli olmaz. Hizmet alan işletmedeki kurumsal kültürle ilişkiye girebilmek için danışman firmanın da kurumsal bir algı sergilemesi gereklidir.
Web sayfamızdaki bir sloganla reklâm yazımızı sonlandıralım 🙂
“Endişelemeyin, bunlar sık karşılaştığımız problemler, Jointech sanayicilere koçluk hizmeti vermek için kuruldu. “Nasıl başlarım” diye düşünüyorsanız bizi davet edin. Verimlilik yolunda ilk adımı beraber atalım”